2 store auberginer i skiver
Salt og peber
Olivenolie
Bechamel:
1 spsk smør
1 lille spsk hvedemel
ca. 4 dl mælk
revet muskatnød
Grønsagssauce:
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
½ selleri
1 porre
1 persillerod
2 dåser hakkede tomater
Oregano og rosmarin
Drys aubergineskiverne med salt og lad dem stå i 10 min.
Dup i køkkenrulle, pensl med olie og steg dem på begge sider i ovnen ved 225°C til de er let gyldne.
Hak alle grønsagerne groft i foodprocessoren og hæld dem i en gryde med 2 spsk olie. Svits til næsten al væde er fordampet.
Tilsæt hakket tomat og krydderier og lad saucen koge i ca. 10 min. Smag den til.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med mælk.
Smag bechamelsaucen til med salt, peber og muskat.
Læg auberginerne i lag med grønsagssaucen, det sidste lag skal være auberginer. Hæld bechamelsaucen over og bag moussakaen i ovnen ved 200°C i ca. 20 min., til den er gyldenbrun.
Servér den med salat.