Logo

Græskar, syltet som asier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ - 1 kg renset græskarkød
Saltlage:
1 liter vand
2 dl lagereddike
80 g (¾ dl) groft salt
Kogelage:
½ liter lagereddike eller
3 dl lagereddike
2 dl vineddike
3 dl vand
400 g sukker
1 kogepose med blandede syltekrydderier eller
en gazepose med
2 spsk sennepskorn blandet med 1 tsk sorte peberkorn
3 allehånde
2 tørrede chilier
1 fingerlangt stykke frisk peberrod skrællet og skåret i tynde skiver
evt. konserveringsmiddel
  
Skær græskarkødet i strimler, ca. så tykke og lange som en finger.
Læg dem i den sammenrørte, kolde saltlage, og lad dem trække i 1 døgn under let pres.
Afdryp græskarkødet i en si, og kasser saltlagen.
Kog en lage af eddike, vand og sukker.
Tilsæt krydderiposen, peberrodsskiver og græskarkød, og kog det klart ved svag varme, ca. 20 minutter.
Læg græskarstrimlerne med en hulske i et rent glas.
Giv lagen et opkog, tag den fra varmen, og tilsæt evt. konserveringsmiddel.
Hæld lagen over græskarkødet, og opbevar "asierne" mørkt og køligt. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her