½ rulle fillodej
20 g smeltet smør.
Fyld:
4oo g hakket lammekød
1 spsk olie
½ tsk rosmarin
2 fed hakket hvidløg
1 dl hakket persille
1 dl tør hvidvin
2 bøftomater
2 dl kogte ris
12 sorte oliven
150 g fetaost.
Fyld:
Brun kødet i varm olie under omrøring.
Tilsæt rosmarin, salt, peber, hvidløg , persille.
Spæd med vinen, og lad det simre i 10 min.
Skold og flå tomaterne og skær dem i både.
Bland tomater, ris, oliven, smuldret feta sammen med kødet.
Fordel blandingen i et tærtefad på ca. 24 cm.
Tø fillodejen op og skær rullen i 2 cm. Brede strimler. Ryst strimlerne fra hinanden og læg dem over fyldet som brede bånd i uorden.
Pensl med smør.
Sæt fadet i ovnen 30-35 min. Ved 200°, til dejen er gylden.
Server pien lun med grøn salat, en skål kold yoghurt og hakkede agurker.