1 skive surbrød med smør
1 tomat skåret i både
2 skiver sprød bacon
3 skiver agurk
3 skiver kogt kartoffel
1 spsk sommersalat
3 skiver radise
1 tsk fintskåret purløg
Læg tomatbådene i ring på kanten af det smurte brød.
Kom agurke- og kartoffelskiverne i midten.
Kom sommersalaten ovenpå i midten.
De 3 skiver radise placeres som en trekant i salaten.
Pynt med purløg på salaten.
Sprød bacon:
Sprød bacon laves bedst i ovnen. Forvarm ovnen til 200ºC.
Læg skiverne på risten, skive for skive, med en bradepande under, så fedtet kan dryppe af.
Hold godt øje med baconen, da det lige pludselig kan gå meget hurtigt.
Baconen skal være lysebrun.
Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle, så de drypper godt af.
Sommersalat:
400 g rygeost
100 g cremefraiche 18%
100 g agurk
1 spsk hakket purløg
2 radiser
salt og peber
Rør rygeost og cremefraiche sammen.
Skær agurk og radiser i tern og kom ternene i sammen med purløgen.
Smag til med salt og peber.