Logo

Gedde, stegt og farseret, i æblemost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

300 g god Æblemost
200 g stærk Fiskesuppe
200 g fersk Laks
100 g Champignoner
75 g Karotter
70 g Smør
40 g Løg
20 g Portvin
10 g Hvedemel
3 g Persille
1 dg Basilikum
1 dg Merian
1 dg Salvie
1 dg Laurbærblade
1 dg Timian
2 Æg
1 Gedde, der vejer omtrent 1 kg
Karry
Rasp
Krydderurter
Salt og Peber

En fin, jævn Fars laves af den friske Laks, hvis Skind og Ben fjernes, de skrællede Champignoner, Krydderurterne, Raspen, Portvinen, Karryen, Saltet og Peberet. Legér Farsen med et helt Æg og en Æggeblomme. Gedden skrabes, tømmes og fyldes så med Farsen.
Kog Karotterne og de opskårne Løg i 20 g Smør, uden at det tager Farve. Rør det ud med Æblemosten og Fiskesuppen og kom de vaskede Champignonskaller heri sammen med det ureelle fra Fisken, de forskellige Krydderier og Persillen. Dette koges i en halv Time. Si Suppen og lad den blive kold. Skum Fedtet af.
Læg Gedden på Risten i Fiskegryden eller i et ovnfast Fad forsynet med en Rist. Hæld den afkølede, indkogte Suppe over og sæt Gryden over en livlig Ild. Derefter sættes den i Ovnen, hvor Gedden dampkoger i 20 Minutter. Den bør dryppes hyppigt mens den star i Ovnen. Bradepandens eller Fadets Indhold sies og koges over stærk Ild ind til omtrent 200 g
Bag Melet op med 20 g Smør, uden at det tager Farve, og spæd Opbagningen med den indkogte Suppe. Kog dette en Smule ind og jævn til sidst saucen med Resten af Smørret.
Gedden lægges på et Fad, overhældes med en Smule af saucen og garneres
med små Barketter med Aspargestoppe i Flødesauce og Kroketter med Krebsehaler og stegt Mælke af Karpe.
Resten af saucen serveres i en Sauceeskål.

Man kan tilberede andre Fisk som fx. Hvilling på samme Måde. De legerer saucen med Rejesmør, som man får af Skallerne, og Fløde.

Også Karpe kan tilberedes på denne Måde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her