300 g gedde eller anden benfri fisk
Dej:
30 g smør eller margarine
2 spsk hvedemel
3 dl væde (fiskesuppe og fløde)
2 æggeblommer
Panering:
Hvedemel
1 æg
Rasp
Tilbehør:
Olie til friturestegning
Salat eller grønsager
Fisken koges i vand tilsat laurbærblade samt et par hele peberkorn.
Kogetid ca. 15 minutter (til den er næsten mør).
Fisken trækker i suppen under afkøling.
Kroketter:
Smør eller margarine smeltes i en gryde og melet tilsættes.
Rør kraftigt i gryden og tilsæt fiskesuppen og fløde lidt efter lidt.
Der røres til opbagningen er helt jævn.
Smages til med salt og peber.
Dejen afkøles lidt og tilsættes derefter de to æggeblommer - en ad gangen - under kraftig omrøring.
Dejen skal være smidig.
Den afkølede fisk pilles i små stykker og befries for ben!
Fiskekødet tilsættes stuvningen og røres forsigtigt rundt.
Fiskedejen afkøles.
Dejen formes til kroketter og trilles i hvedemel, dyppes i pisket æg og rulles tilsidst omhyggeligt i rasp.
Sæt kroketterne i køleskab 20-30 minutte, så de bliver faste inden stegning.
Olie opvarmes (til den syder omkring en tændstik).
Kroketterne steges smukt lysebrune og lægges til afdrypning på et sugende underlag.
Kroketterne serveres straks - grønsager spises til.