5 pladerfrossen butterdej
1 æg
½ dl flormelis
Fyld:
150 g mandler
¾ dl sukker
2 spsk rom
1 dl knuste småkager
1 æg
100 g smør
1 spsk reven citronskal
Lad butterdejspladerne tø halvt. Skold, smut, rist og mal mandlerne.
Rør æg, sukker og fedtstof til fyldet smidigt.
Tilsæt resten af ingredienserne til fyldet og bland det godt.
Del en dejplade på langs og læg butterdejspladerne lidt over hinanden så det bliver til to firkanter.
Fugt sammenføjningerne med vand og rul hver firkant ud til 25 cm i diameter.
Stik to cirkler ud, den ene lidt større end den anden.
Læg den største dejplade på en plade med bagepapir og bred fyldet oven på, men ikke helt ud på kanten.
Læg den anden dejplade over og pres kanterne sammen.
Skær huller i dejen med en skarp kniv. Pisk ægget sammen.
Pensl kagen og bag den ved 200ºC på midterste rille i ca 20 min.
Tag kagen ud, sigt med flormelis og sæt kagen øverst i ovnen nogle min, til sukkeret er smeltet til glasur. lad kagen køle inden serveringen.