Logo

Gammelost, fedt, sky og rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 skive surbrød med krydderfedt,
2 spsk sky
2 skiver gammel ost (Gamle Ole eller Gamle Oles far)
1 spsk mørk rom
4 radiser

Kom skyen på brødet.
Herpå lægges den gamle ost, og rommen hældes over.
Læg radiserne ved siden af brødet.

Krydderfedt:
250 g svinefedt
1 Granny Smith æble
1 løg
1 spsk timian

Svinefedtet smeltes i en gryde, æblet (med skræl) skæres i små tern, og løget hakkes. Timian drysses i. Det hele skal simre i gryden i 30 min.
Kom krydderfedtet i en skål og lad det køle af, inden det sættes på køl.

Sky - den lette måde:
½ l vand + 1 spk. koncentreret oksebouillon (eller ½ l oksefond)
12 blade husblas
2 spsk portvin
1 tsk kulør

Udblød husblasen i koldt vand. Bring vand og oksebouillon i kog.
Tilsæt den udblødte husblas og kulør.
Tag gryden af varmen og tilsæt portvinen.
Bruges oksefond i stedet for, skal den smages til med salt og peber, ellers er fremgangsmåden den samme.
Kom skyen i en aflang form og lad den stå til den stivner.
Stil den evt. i køleskabet, når den er kølet lidt af.

Tips: Når skyen er i formen, lægger man et stykke køkkenrulle på toppen, så får man ingen fedtkant.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (11 stemmer)
Siden er blevet set 9.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her