Logo

Gammeldags kalvesteg i gryde - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 6 personer

1 kg kalvetykkam, yderlår eller inderlår

salt og peber

50 g smør

½ kg små skalotteløg

½ kg champignoner

2 ½ dl bouillon

2 dl piskefløde

jævning

 

Gnid kødstykket med salt og peber.

Pil løgene og rens champignonerne.

Smelt ca. halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde.

Brun kødet på alle sider og tag det op.

Brun herefter de pillede løg.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt halvdelen af bouillonen.

Lad kødet stege ved jævn varme ½ time.

Vend det og steg yderligere ½ time, eller til det er færdigstegt.

Skal stegen være hel gennemstegt, skal et kødtermometer vise 70°C

Rist champignonerne i resten af smørret i en lille gryde.

Tag stegen op af gryden.

Kom resten af bouillonen i sammen med fløden.

Bring i kog og jævn til sauce.

Skær kødet i ensartede skiver og anret det sammen med løg og champig­noner.

Byd saucen til sammen med små, kogte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her