1 lille gås
salt
150 g svesker
3-4 æbler
evt. sukker
hvedemel
kulør
Gnid den rensede gås ind- og udvendigt med salt.
Kom de udblødte svesker og rå æblesnitter i gåsen.
Tilsæt evt. lidt sukker, hvis æblerne er meget sure.
Sæt lår og vinger fast med kødpinde og luk for fyldet.
Læg gåsen i den gennemfugtede stegeso.
Steg gåsen i 2 til 2 ½ time ved 250ºC.
Stegetiden er afhængig af gåsens størrelse.
Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn den.
Smag saucen til.
Brun gåsen gylden i gryden uden låg i 5 minutter ved grill eller stærk varme, så skindet bliver knasende sprødt.
Gåsen er blevet køn brun under selve stegningen.
Spis hvide og brunede kartofler, rødkål, rødbeder og ribsgele til gåsen.