Gåsebryst kan erstattes af gåselår eller andelår.
Lår skal braiseres i yderligere 40 minutter.
Timian kan erstattes af rosmarin.
4 gåsebryster
2 æbler, gerne Belle de Boskoop eller Elstor
100 g svesker uden sten
100 g kumquats
6-10 kviste timion
2 spsk . extra jomfruolivenolie
Reven muskatnød
Saft af ½ citron
1 dl saft af blondede citrusfrugter, fx grapefrugt, ugly og pomerans. Salt, hvid peber
Gør gåsebrysterne i stand og rids skindet.
Skær æblerne i grove både, kumquats i grove skiver og bland alle ingredienser - også gåsebryster - godt i et stort ovnfast fad.
Tilsæt lidt vand og braiser i ovnen ved 170ºC i 30-40 minutter.
Dryp gåsebrysterne med væden af og til.
Hæld skyen fra og bring i kog i en gryde.
Hold gåsebrysterne varme, medens saucen tilberedes.
Smag saucen til med citrussaft og krydr med salt, peber og muskatnød.
Saucen skal være lidt syrlig, men med en lidt sødlig varme.
Jævn den eventuelt en anelse.
Skær gåsebrysterne i skiver og server med braiserede æbler, svesker og kumquats samt citrusskysauce og nedenstående tilbehør.
Kartofler:
Vælg her din yndlingskartoffel. Den friske kørvel passer godt i smagen til det syltede og lidt syrligt-søde tilbehør.
1,2 kg kartofler
Salt
1 bdt kørvel
Kog kartofierne møre i saltet vand og server med frisk kørvel.
Tips: Glaserede rosenkål, Rødkål med rodfrugter og Syltede græskar kan også anbefales.