(4 personer)
Bed slagteren om mørt kalve inderlår til schnitzlerne, og bed ham evt. om at lave en lomme i hver til fyldet.
Schnitzler:
4 tykke kalveschnitzler å 180-200 g
2 forårsløg
1 finthakket skalotteløg
1 spsk smør
2 spsk finthakket frisk merian
2 spsk finthakket persille
Sauce:
2 dl tør hvidvin
3 dl piskefløde
2 friske tomater u/skind og kerner
2-3 fintsnittede forårsløg
Tilbehør: friskkogt pasta
Snit en lomme i hver schnitzel med en spids og skarp kniv. Brug skaftet på en ske til at få lommen gjort rummelig. Sauter de fintsnittede forårs- og skalotteløg, til de er let bløde uden at tage farve. Krydr godt, og vend de finthakkede krydderurter i. Fordel fyldet i schnitzellommerne, og hold dem sammen med kødnåle. Stil dem til side.
Striml tomaterne fint, og skær forårsløgene i tynde ringe, stil det til side.
Brun schnitzlerne let af i smør på begge sider i en dyp pande.
Skru ned til lavt blus, og lad dem stege 3-4 minutter på hver side. Tag dem fra varmen, og hold dem varme under alufolie og et viskestykke. Kog panden af med hvidvin og fløde, tilsæt tomatstrimler og forårsløg, og kog igennem. Smag til.
Server schnitzlerne oven på saucen med friskkogt pasta og lidt frisk merian.