Logo

Fyldt hvidkålshoved - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt hvidkålshoved - Marie's

Med et stort hvidkålshoved er der rigelig mad til 6 personer. En herlig, gammel, dansk spise, som desværre næsten er gået i glemmebogen.

 

Til 6 personer

1 stort hvidkålshoved

600 g hakket flæske- og kalvekød

3 spsk hvedemel

1 stort æg

1 mellemstort løg

1 ½ dl mælk eller suppe (bouillon)

2 tsk salt + 1 tsk peber

1 tsk tørret timian

 

Fjern de yderste grove blade af hvidkålshovedet.

Skær et låg af hovedet og udhul det - nemmest med en lille spids kniv og en spiseske. Der skal være ca. 2 cm tykke sider tilbage.

Rør det hakkede kød med hvedemel og æg.

Kom revet løg i og tilsæt væden lidt ad gangen.

Krydr farsen med salt, peber og timian.

Fyld farsen i kålho­vedet og læg kållåget på plads.

Bind omkring med bomuldsgarn.

Kom det fyldte kålhoved i en gryde og hæld så meget vand på, at det står godt halvt op på hovedet.

Lad det koge under låg i ca. 1 time.

 

Den kål, der er taget ud af hovedet, kan svitses i lidt fedtstof i en gryde.

Spæd med lidt af kålvæden og kog kålen mør.

Tilsæt evt. lidt fløde og smag kålen til med salt og peber.

Læg kålen omkring det fyldte kålhoved på serveringsfadet.

Groft brød og sennep smager godt til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her