Med et stort hvidkålshoved er der rigelig mad til 6 personer. En herlig, gammel, dansk spise, som desværre næsten er gået i glemmebogen.
Til 6 personer
1 stort hvidkålshoved
600 g hakket flæske- og kalvekød
3 spsk hvedemel
1 stort æg
1 mellemstort løg
1 ½ dl mælk eller suppe (bouillon)
2 tsk salt + 1 tsk peber
1 tsk tørret timian
Fjern de yderste grove blade af hvidkålshovedet.
Skær et låg af hovedet og udhul det - nemmest med en lille spids kniv og en spiseske. Der skal være ca. 2 cm tykke sider tilbage.
Rør det hakkede kød med hvedemel og æg.
Kom revet løg i og tilsæt væden lidt ad gangen.
Krydr farsen med salt, peber og timian.
Fyld farsen i kålhovedet og læg kållåget på plads.
Bind omkring med bomuldsgarn.
Kom det fyldte kålhoved i en gryde og hæld så meget vand på, at det står godt halvt op på hovedet.
Lad det koge under låg i ca. 1 time.
Den kål, der er taget ud af hovedet, kan svitses i lidt fedtstof i en gryde.
Spæd med lidt af kålvæden og kog kålen mør.
Tilsæt evt. lidt fløde og smag kålen til med salt og peber.
Læg kålen omkring det fyldte kålhoved på serveringsfadet.
Groft brød og sennep smager godt til.