Det at koge hvidkål med farsfyld er unikt for Sjællænderne.
1 stort hvidkålshoved
ca. 500 g flæskekød
1 stort løg
250 g franskbrød
20 g hvedemel
2 æg
Salt og peber
Tilbehør: Smørsauce
Hvidkålshovedet gøres i stand.
Ved stokenden afskæres et låg og med en kniv eller en ske udhules hovedet, således at der bliver en skal på cer. 3 cm tykkelse.
Franskbrødet udblødes i mælk.
Løget hakkes og der røres en fars af kød, brød, hvedemel, løg, æg, salt og peber.
Farsen kommes i kålhovedet og låget bindes på med stofstrimler eller ombindes med et helt tyndt klæde.
Hvidkålshovedet og den udskårne kål koges nu i saltet vand i ca. 3 timer.
Den fyldte hvidkål serveres udskåret med den udtagne kål og smørsovs eller en sovs.