Fulling indgik i en opulente Julefrokoster.
Frokostens 1. del var almindelig Landhusmoderjulefrokost. Herefter gik Herrerne ud bag ved Køerne, mens Damerne brugte Toiletterne i Huset.
2. del var Fullingen. De, der havde den Interesse, forsynede sig passende med Snaps og Øl til. Ægte fulling er noget, man skal værne om. Det tager mange Aar og mange Æg at lære kunsten.
PS: Der findes falske Opskrifter med Bagepulver, Sirup og Guderne vide hvad. De fleste er formodentlig af søndenfjordsk Oprindelse.
Her er den ægte opskrift:
6 Æg
600 g Hvedemel
Salt mindst 1. Spskf
Sødmælk
Æggene slaaes ud i en Skaal og røres sammen med Hvedemel og Salt til Dejgen bliver blank.
En Gryde Vand bringes i Kog, der skal ca. 2-3 Spskf. Salt i.
Dejgen lægges i en Bageform, der sænkes ned i det kogende Saltvand.
Efter nogle Minutter (ca. 5) tages Formen op af Vandet og Dejgen æltes, saa det, der allerede er størknet, kommer inderst.
Herefter fortsat Kogning til en Strikkepind viser, at det inderste lige akkurat og ikke mere er størknet.
Massen tages ud af Bageformen og serveres helst indenfor et Par Timer i Skiver a ca. 1 cm. tykkelse.
Skiverne steges paa en Pande i Smør, Fedt eller Olie til de er let brune.
Hertil serveres mager Ribbenssteg, stegt saa meget, at Kødet falder af Knoglerne af sig selv, naar man løfter dem.
Det hele overhældes - sjaskes til!! - med Sirup.
Lars Otto Kristensen