Logo

Fugtig rødbedekage - 2 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 stykker rødbede kage
 
250 g hvedemel tilsat 2 tsk bagepulver
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt mixed spice
150 g lys rørsukker
½ moden banan, moset
250 g friskkogt rødbede, skrællet og fintreven
2 små piskede æg
1 ¼ dl skummetmælk
250 g fedtfattig fromage frais
 
Beklæd en 20 cm lav firkantet kageform med bagepapir.
Sigt hvedemel og krydderier i en stor skål.
Rør sukker, banan og reven rødbede i blandingen med undtagelse af 25 g rødbede.
Laven fordybning i midten af melblandingen og tilsæt æg og mælk.
Pisk blandingen godt sammen og vend den derefter over i kageformen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180ºC i 45 minutter, eller indtil der ikke hænger noget ved en bagepind, når man stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af i formen i 10 minut­ter, og vend den derefter ud på en bagerist til afkøling.
Smør fromage frais over kagen og drys resten af den revne rødbede ovenpå.
Skær kagen i 12 stykker og server.
 
Pr. stykke: kJ 788; protein 6 g; fedt 2 g; kulhydrat 40 g
 
Variation: Sød pastinakkage (12 stykker)
Kageblandingen piskes som i hovedopskriften, men rød­bede og bananer erstattes med 250 g rå, reven pastinak og 1 ¼ dl skummetmælk.
Vend dejen over i kageformen og bag som i hovedopskriften i ca. 1 time eller indtil der ikke hænger noget ved en bagepind, når man stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af og skær den i 12 stykker.
 
Pr. stykke: kJ 787; protein 5 g; fedt 2 g; kulhydrat 40 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her