12 stykker rødbede kage
250 g hvedemel tilsat 2 tsk bagepulver
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt mixed spice
150 g lys rørsukker
½ moden banan, moset
250 g friskkogt rødbede, skrællet og fintreven
2 små piskede æg
1 ¼ dl skummetmælk
250 g fedtfattig fromage frais
Beklæd en 20 cm lav firkantet kageform med bagepapir.
Sigt hvedemel og krydderier i en stor skål.
Rør sukker, banan og reven rødbede i blandingen med undtagelse af 25 g rødbede.
Laven fordybning i midten af melblandingen og tilsæt æg og mælk.
Pisk blandingen godt sammen og vend den derefter over i kageformen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180ºC i 45 minutter, eller indtil der ikke hænger noget ved en bagepind, når man stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, og vend den derefter ud på en bagerist til afkøling.
Smør fromage frais over kagen og drys resten af den revne rødbede ovenpå.
Skær kagen i 12 stykker og server.
Pr. stykke: kJ 788; protein 6 g; fedt 2 g; kulhydrat 40 g
Variation: Sød pastinakkage (12 stykker)
Kageblandingen piskes som i hovedopskriften, men rødbede og bananer erstattes med 250 g rå, reven pastinak og 1 ¼ dl skummetmælk.
Vend dejen over i kageformen og bag som i hovedopskriften i ca. 1 time eller indtil der ikke hænger noget ved en bagepind, når man stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af og skær den i 12 stykker.
Pr. stykke: kJ 787; protein 5 g; fedt 2 g; kulhydrat 40 g