1 kg blåmuslinger
1 citron
2 dl hvidvin
2-3 små røde tørrede chili
10 knuste hvide peberkorn
2-3 fed Hvidløg
1 løg
3 dl vand eller fiskefond
Hakket persille
Olivenolie
Kogelage:
I en stor gryde koges det finthakkede løg, hakket chili og hakkede
hvidløgsfed klare i olie, tilsæt vin, vand eller fond, citron i skiver og
peberkorn, lad lagen koge ca. 15 min.
Kogning:
Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger der ikke lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.
Hæld muslingerne i den kogende lage, læg låg på gryden og damp i ca. 7
min, kasser de muslinger der ikke åbner sig.
Server muslingerne i en dyb tallerken med lidt af fond'en, drysset med
hakket persille og ristet brød til.
Si resten af fond'en og gem den til senere brug, (muslingefond er
glimrende til at koge fisk i og til fiskesupper).
Kan fryses.