12 frikadeller (se: Frikadeller med brun sauce og rødkål)
Salat af ovnbagte kartofler:
1 kg kartofler
4 store peberfrugter, alle farver kan bruges (600-700 g renset vægt)
1 spsk raps- eller olivenolie
Saften af ½ citron
2 tsk tørret oregano eller tørret basilikum
1 tsk salt
10 sorte oliven (30 g)
50 g fetaost
Tilbehør: Godt brød
1. Skrub kartoflerne rene og rens peberfrugterne.
2. Skær hver kartoffel i 6-8 både. Skær hver peberfrugt i 6-8 både.
3. Bland kartofler og peberfrugter i en stor skål med olie, citronsaft, oregano og salt. Hæld det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
4. Bag kartofler og peberfrugter i ovnen ved 250º i 35 min., til kartoflerne er møre.
5. Afkøl herefter kartofler og peberfrugter og anret dem på et fad. Pynt med oliven og smuldret fetaost. Server salaten med frikadeller og godt brød.
Vil du tabe dig, kan du spise: To frikadeller og ca. en sjettedel af salaten.