2 kg svinekam uden ben og spæk eller en nakkefilet
salt og 1 spsk grønne peberkorn
ca. 6 spsk stærk fransk sennep
½ tsk basilikum
½ tsk salvie
½ tsk merian
5 spsk olie
1 bdt persille
2 løg
Bomuldssnor
Skær kødet igennem til midten, så der fremkommer en stor lomme på den
ene side af stegen.
Gnid den med salt.
Knus de grønne peberkorn i en morter eller mellem to teskeer.
Bland dem med sennep, basilikum, salvie, merian og olie.
Tilsæt hakket persille og løg.
Rør det hele godt sammen og fyld det i lommen på stegen.
Overskydende fyld kan smøres udenpå stegen der ellers smøres med olie. Bind den sammen med bomuldsgarnet.
Sæt stegen i ovnen (ca. 200ºC) på en bradepande i ca. halvanden time
(brug stegetermometer!).
Lad stegen hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for i tykke
skiver.
Grøn salat og bagte kartofler med smør eller dressing serveres hertil.