Logo

Fransk lammeragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1 ¼ kg lammetykkam eller bov skåret i skiver med ben
50 g smør
1 tsk sukker
2 spsk hvedemel
2 fed hakket hvidløg
2 spsk koncentreret tomatpure

visk af:
5 stilke persille
2 kviste timian
1 laurbærblad

½ l bouillon eller vand
100 g magert brystflæsk
150 g pillede skalotte eller miniløg
½ kg skrællede kartofler
1-2 gulerødder
300 g majroer (kan undlades)
150 g fine ærter
hakket persille

Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 60 g pr. stk
Lad benet side i nogle af kødstykkerne.
Brun kødet i fedtstoffet, til det er godt brunet.
Tag det op.

Drys sukker i fedtstoffet og lad det karmelisere.
Drys melet i gryden og rør til det er opsuget.
Tilsæt hakket hvidløg, tomatpure, visk og bouillon under konstant omrøring.
Læg kødet tilbage i gryden og kog retten under låg i ca. ½ time.

Tag gryden af varmen.
Lad den stå 10 min. og skum fedtet af.
Skær flæsket i små terninger og rist dem gyldne på en varm pande sammen med løgene.
Læg flæsket og løg i gryden uden det afsmeltede fedt.

Skær kartoflerne i kvarte, gulerødder i skiver og halver majroerne og kom grønsagerne i gryden.
Bland det hele godt og spæd evt. med mere væske.
Kog retten ved svag varme endnu ¾ time til alt er mørt.
Tilsæt ærterne 5 min før retten er færdig.

Drys hakket persille over ved servering

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.692 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her