250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
4 store tvebakker el. 1 dl rasp
½ dl fløde
2 æg
salt og peber
50 g røget spæk
4 dl mælk
kulør
Sauce:
stegesky
1 ½ spsk hvedemel
gelè
et par spiseskefulde fløde
Rør kødet med de knuste tvebakker el. rasp, æg og fløde.
Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.
Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande.
Læg tynde skiver af røget spæk over" haren".
Sæt fadet i en meget varm ovn, 250ºC i ca.. 15 min. eller til "haren" er begyndt at tage farve.
Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet.
Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170ºC en halv time.
Dryp jævnlig med mælk fra fadet
Sauce:
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde.
Rør en jævning af Maizena og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgelè eller anden gelè og måske lidt fløde for at gøre den "blød".