Logo

Forloren and - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren and kan være en mørbrad, som flækkes og fyldes med æbler og svesker. Her er den forlorne and hakket flæske- og oksekød med æble-sve­skefyldet.

 

Til 4 personer

½ kg hakket flæske- og oksekød

3 spsk hvedemel

1 æg

2 dl fløde (13%)

½ tsk stødte nelliker

2 tsk salt + 1 tsk kværnet peber

1 æble, skrællet og skåret i både

8-10 svesker

25 g smør

Til fadet og sauce:

½ liter kogende bouillon

1 dl fløde

meljævning + salt og peber + evt. kulør

 

Rør det hakkede kød sammen med hvedemel og æg og tilsæt fløden lidt ad gan­gen.

Rør krydderierne i og lad farsen trække et kvarter.

Kom halvdelen af farsen i et smurt, ovnfast fad eller i en smurt form.

Læg æblebåde og svesker herpå.

Kom resten af farsen over og læg smørklatter øverst.

Sæt fadet i ovnen ved 200°C i et kvarter.

Hæld bouillon og fløde i fadet og dæmp varmen til 175°C.

Lad anden stege 30-35 minutter endnu.

Hæld stegeskyen over i en gryde.

Bring den i kog, jævn til sauce og smag saucen godt til.

Brunede eller kogte kartofler serveres til sammen med rødkål eller salat samt "surt".

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 4.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her