Logo

Fluefiskerens livret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

beregnet til 4-6 personer.
 
1 ørred på ca. 1 kg eller 4 portionsfisk a ca. 225 gram
lidt fond af fiskeben ( spørg evt. fiskehandleren)
1 mellemstort løg
3 persillestilke
2 laurbærblade
8 peberkorn
2 dl piskefløde (38%)
1 knivspids gurkemeje
3 mellemstore havesyreblade
lidt ribs
salt, hvid peber
lidt tør hvidvin
små pillede kartofler
 
Ørreden flækkes på langs og befries for skind og ben (også her kan fiskehandleren hjælpe.)
Så skal fiskefond'en koges, og fiskeben og skind skylles i koldt vand
og sættes over i ca. 1 liter vand og småkoger.
Fjern skummet med en hulske.
Så tilsættes løget, der er delt i fire stykker, persillestilk, laurbærblade og 2 af havesyrebladene.
Det hele småkoger i ca. 20 minutter, så sigtes fond'en, og kogningen fortsætter langsomt, indtil der er ca. 2 dl tilbage.
Hæld fløde i fond'en, som koger videre til en jævn konsistens (ingen hvedemel!).
Der smages til med lidt gurgemeje, salt og hvid peber.
Den flækkede og rensede fisk skæres i passende stykker.
Fileterne lægges i en smørsmurt gratinskålog stænkes med lidt tør hvidvin, gerne den samme, som drikkes til fisken.
Stil ovnen på 150ºC og lad fisken stå i ovnen i 10-15 minutter.
Anret fileterne på varme tallerkener.
Skær resten af havesyren i fine strimler og læg dem på gurkemejesaucen.
Drys ribsene mellem havesyren.
Og så: velbekomme - og god fiskelyst.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her