600 g skærisingfilet
1 dl hvidvin
2 dl fløde
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
1 bundt forårsløg
150 g ærter
250 g frisk spinat
½ fed hvidløg
salt
peber
½ skalotteløg
dild
citronsaft
Skærising:
Filetterne krydres med salt. Fold filetterne så de bliver lige tykke over det hele. Skær evt. 1 eller 2 snit i hver filet uden at skære igennem og fold siderne sammen. Kom hvidvin, fløde og fond i en gryde og placer filetterne i bunden. Bring lagen i kog og lad det småsimre i ca. 5-7 min. afhængig af størrelse.
Frikassé:
Forårsløg, der er skåret i stave, ærter og hvidløg kommes i en gryde sammen med lidt vand og en smørklat. Lad det dampe i ca. 3-5 min. Tilsæt spinat og lad det koge indtil spinaten falder sammen. Væden sigtes fra og retten smages til med salt, peber og finthakket skalotteløg. Frosne fine ærter kan benyttes i stedet for friske.
Sauce:
Tag fisken op. Kog saucen ind til den får en cremet konsistens. (jævn evt. med Maizena). Smag saucen til med citronsaft, salt, peber og lidt hakket dild.
Server retten med nye små kartofler.
Serveringstip:
Kikærtemousse:
100 g kikærter sættes i blød natter over. Koges i nyt vand tilsæt salt. Koges indtil de er godt møre. Blendes sammen med persille, 1 fed hvidløg, salt og peber efter behov.