1 kg rullesteg af udbenet svinebov, halskam el. magert brystflæsk
1-2 syrlige æbler
2 mellemstore løg
1 spsk olie
½ tsk karry.
Sauce:
1 revet løg
1 fed knust hvidløg
1 groftrevent æble
1-2 tsk karry
4-5 dl bouillon
2-3 tsk Maizena
evt. ½ dl piskefløde.
Tilbehør: Kogte, løse ris, karrysauce, æblebåde med appelsinsaft.
Få slagteren til at udbene en rullesteg, men fyld den selv.
Skær skrællede æbler i terninger. Hak løgene fint.
Svits begge dele i halvdelen af fedtstoffet til løgene er klare. Drys karry over under stegningen. Drys kødet med salt og peber og fordel fyldet. Rul kødet sammen og fastgør med kødpinde.
Brun kødet på alle sider i resten af fedtstoffet. Tag kødet op.
Svits finhakket løg, knust hvidløg og skrællet, groftrevent æble i fedtstoffet. l Drys karryen over, og lad den »brænde af«. Tilsæt bouillon, salt og peber. Læg stegen tilbage i gryden. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Steg kødet 1-1 ½ time. Tag kødet op, og hold det varmt.
Sauce: Skum skyen for overflødigt fedt.
Rør vand el. fløde og Maizena sammen og hæld jævningen i den kogende skyunder konstant piskning. Lad saucen småkoge 5 min. Si saucen.
Fjern kødpinde, skær kødet i skiver.
Variation:
Fyld stegen med 3-4 ristede tomater skåret i både, 1 hakket brunet løg, ¼ tsk tørret salvie. Udskift halvdelen af bouillonen med tomatjuice.