med tomater, basilikum og mandler
1 fjæsing
Dej af:
200 g hvedemel,
2 æg,
1 spsk olie,
fint salt
2 bøftomater
1 bøffel-mozzarella
1 lille rødløg
lidt sukker
1 citron
basilikum
1 bdt frisk basilikum
12 mandler uden hinder
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
½ citron.
Olie og smør til stegning.
Lidt purløg, dild og bredbladet persille.
Hjælpemidler: pastamaskine, foodprocessor, gryde med kogende vand.
Pastadejen røres på foodprocessor og rulles ud i plader af ca. 10 x 10 cm. Lad dem ligge og tørre lidt inden de blancheres i kogende vand.
Tomater skæres i skiver og rødløg hakkes fint. Mozzarella skæres i tynde skiver med varm kniv dyppet i pastavandet
Vi bygger nu en lasagne op med pastadejen, der hurtigt blancheres, skive efter skive i det kogende vand.
I hvert lag lægges tomater, lidt hakket rødløg, krydres med en anelse sukker og citronsaft samt salt og peber, ovenpå lægges skiver af mozzarella. Pasta igen osv. i alt laves i tre lag.
Sættes på bageplade og pensles med lidt olivenolie. Slut af med tomater på toppen for at pastaen ikke bliver tør og sej. Bages i ovnen ca. 10 min ved 155 c. med lidt vand i bradepanden.
Fisken fileteres, pas på piggene! Fileterne skrabes for skæl og urenheder og fisken steges på hed pande med lidt fedtstof. Steges kun på skindsiden og dækkes med alufolie lige inden den er færdig.
Basilikum blendes med olivenolie og hvidløg og smages til med citronskal og saft samt salt og peber.
Mandlerne hakkes groft og røres i basilikumpuréen.
Anretning:
Lasagnen anrettes midt på tallerkenen og ovenpå lægges fiskens filetter, og der dryppes med basilikumpuréen. På toppen kommes lidt salat af små plukkede krydderurter.