250 g frisk fisk
¾ l. vand
2 laurbærblade
1 citron i skiver
1 porre, skåret i ringe
15 cm. kombu
1 gulerod, skåret i terninger
1 stor broccoli, delt i 4
1 spsk mirin
1 spsk hvid miso
Kog vandet op med laurbærbærblade, halvdelen af citronskiverne,
og kombu. Lad det koge i 15 min. Læg porren og guleroden i en
gryde. Hæld kogevandet med laurbærblade og citron over og lad
det hele koge i 3 min. Læg fiskestykkerne i og lad simre yderligere
3 - 5 min., afhængigt af størrelsen. Smag til med miso og mirin.
Damp broccolien i 4 min. Server suppen i portionsskåle, læg en
broccoli i hver og pynt med en citronskive.
Variation: brug forskellige farverige grøntsager. Tilsæt evt. lidt
kogte nudler eller pasta til suppen. Fisken kan dybsteges, inden den
lægges i suppen, men da skal den ikke koge. I stedet for mirin kan
smages til med lidt ingefær.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.