Logo

Fisk, mørnet i fad eller folie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hel fisk
salt
citronsaft
smør

Udskåret fisk
salt
citronsaft
hvidvin eller æblemost
smør

Hel fisk: Den rensede fisk ridses på begge sider et par steder, hvor den er tykkest. I disse rids og langs rygbenet, drysses ganske lidt salt, dryppes lidt citronsaft og lægges lidt smør. Fisken lægges i smurt, ovnfast fad eller på smurt folie. Smørklatter lægges på. Fadet dækkes med tætsluttende låg eller folie. Foliet rulles tæt sammen foroven og for hver ende. Fad eller foliepakke stilles på ovnristen over bradepanden i ovn ved 180 gr. Mørningstid for hel fisk på ca. 2 kg 1 time, større fisk ca. 1 ½ time.
Udskåret fisk, ca. 2 ½ cm tyk eller fiskefileter lægges taglagt i smurt, ovnfast fad eller folie, drysses med salt, stænkes med citronsaft, hvidvin eller æblemost, smør anbringes her og der. Der kan lægges dildkviste, laurbærblade , peberkorn og peberstrimler ved. Fisken mørner, tæt tillukket i ovn ved 180 ºpå ca. ½ time.
store portioner kan lægges i smurt bradepande. Fileterne kan rulles sammen fra den spidse ende og stilles tæt. Der krydres, stænkes med væde og smørklatter anbringes som ovenfor. Bradepanden dækkes med folie, der lukkes godt til kanten af bradepanden. Mørningstiden i ovn ved 180 ºca. 30 min.
Anretning: Fadet stiles på bordet. Foliepakken åbnes i den ene ende over sauce gryden, så den fiskesky, der er trængt ud, kan give smag til saucen. Pakken ægges på serveringsfadet. Foliet rulles ned på begge sider af fisken, og garnituren anbringes rundt om, fx.: citronskiver, hakket persille, hakket æg, smørvendte karotter, revet peberrod m.m.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her