4 personer
8 soltørrede tomater
2 porrer, skåret i ringe
3 dl hvidvin
2 spsk skummetmælk
1 lille æg, hvide og blomme delt
50 g fedtfattig kvark
12 stk 15 cm firkanter fillodej
salt og peber
Kom tomaterne i en lille skål og hæld kogende vand over, så det dækker.
Stil skålen til side i 20 minutter.
Imens kommes porrerne i en gryde sammen med hvidvin og bringes i kog.
Lad det simre, indtil al vinen er fordampet.
Tag gryden af varmen og rør mælk, æggeblomme og kvark sammen med porrerne.
Drys godt med salt og peber.
Pensl en dejfirkant med en smule æggehvide og læg firkanten i bunden af en 10 cm tærteform.
Pensl 2 firkanter mere og læg dem oven på den første, begge i forskellige vinkler fra den første.
Lad dej kanterne ligge ud over kanten på tærteformen.
Beklæd 3 tærteforme mere på samme måde, så alle dejfirkanterne anvendes.
Kom en skefuld af porreblandingen i hver tærteform.
Læg to soltørrede tomater oven på hver og fordel derefter resten af porreblandingen oven på tomaterne i de fire tærteforme.
Drys godt med salt og peber og bag i en forvarmet ovn ved 200ºC i 20 minutter.
Læg folie over tærterne efter 10 minutters bagetid.
Serveres med stilktomater og snittet rødløg.
kJ 565; protein 5 g; fedt 5 g; kulhydrat 7 g