1 Filet Royal 400-500 g
1 spsk olie
salt og peber
2-3 grene rosmarin eller 1-2 spsk tørret
Salsa:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 skalotteløg
6 tomater
½ citron
1 spsk olivenolie
frisk basilikum
Tilbehør: 400 g pasta vendt i 1 spsk oliventapenade
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm olien på en pande ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider.
Krydr med salt, peber og rosmarin.
Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en kold ovn.
Tænd ovnen på 160°C og lad kødet stege 30 - 40 minutter.
Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60°C.
Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle.
Skær peberfrugterne i tern på ca. 1 x 1 cm.
Læg dem i en skål sammen med fintsnittet løg og tomater i tern.
Hæld saften af ½ citron, olie, hakket basilikum, salt og peber over og smag salsaen til.
Kog pastaen. Efter afdrypning vendes den med oliventapenade.
Anret kødet i meget tynde skiver på et fad. Hæld salsaen over kødet.