8 boller
250 g glutenrigt hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 tsk solsikkekerner
1 tsk birkes
1 tsk græskarkerner
1 tsk sesamfrø
1 tsk spidskommenfrø
1,5-2 dl skummetmælk, lun
hvedemel til at drysse over
Sigt melet over i en stor skål.
Rør salt og gær i melet sammen med alle frøene.
Laven fordybning midt i melet og hæld den lune varme mælk i.
Bland ingredienserne og ælt derefter dejen på en bordplade let drysset med hvedemel i 10 minutter, eller indtil dejen er jævn og elastisk.
Læg dejen i en ren skål, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve på et varmt sted i 1 time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt med knoerne (når man ælter med knoerne, slår man luftbobler i stykker og giver derved dejen en mere jævn konsistens).
Del dejen i 8 og form stykkerne til boller.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk dem igen med et fugtigt viskestykke.
Lad bollerne hæve på et lunt sted i ca. ½ time, eller indtil de har hævet til dobbelt størrelse.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220ºC i 10 minutter, drys derefter bollerne med hvedemel og stil dem tilbage i ovnen i yderligere 5 minutter.
Bollerne er færdige, når de er jævnt brune og bunden lyder hul, når man banker på den.
Pr. bolle: kJ 558; protein 5 g; fedt 2 g; kulhydrat 26 g