375 g svinelever
125 g spæk
1 løg
1 ½ spsk hvedemel
1 æg
2,5 dl mælk
1 tsk salt
¼ tsk peber
1-2 skiver bacon
1 form a 1 l eller 2 forme a ½ l
Hak lever, spæk og løg en til to gange afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være.
Rør hvedemel, æg og mælk i farsen.
Krydr med salt og peber.
Hæld leverpostejfarsen op i en ovnfast skål eller aluform.
Læg baconskiver ovenpå.
Bag postejen i ovnen ved 180ºC til den er lysebrun og gennembagt.
I større ovnfaste fade af keramik er bagetiden ca. 1 ½ time.
I mindre aluforme er bagetiden ca. 45 minutter.
Brug en kødnål til at se, om postejen er gennembagt.
Kødsaften skal være klar.
Tilbedningstid: Ca. ½ time plus bagetid ¾-1 ½ time
Tips: Leverpostejen kan fryses i 2 måneder. Det er bedst af fryse den
rå leverpostejfars og derefter bage den enten direkte fra fryseren
eller efter optøning i køleskab.