Brød:
½ l. kærnemælk
½ l. vand
1 pk.gær
100 g hvedemel
Falaffel:
440 g kikærter
71/2 dl vand
1 lille løg, finthakket
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk frisk persille, finthakket
2 tsk stødt spidskommen
1 spsk vand
½ tsk bagepulver
50 g olie til stegning
Salsa:
2 tomater, flåede og hakkede
¼ agurk, finthakket
1 grøn peber, finthakket
2 spsk persille, finthakket
1 tsk sukker
2 tsk chilisauce
1 tsk kværnet sort peber
revet skal og saft af en citron
Brød:
Ingredienserne blandes og hæver 1-2 timer Derefter tilsættes1/2 l. vand + 50 g salt 1-1 ½ kg hvedemel.
Bag brødet midt i ovnenpå 225ºC i ca. 30 min.
Hvis lyden er hul, når man banker ibunden af brødet, er det færdigt.
Sæt kikærterne i blød natten over i rigeligt vand.
Hæld vandet fra og hæld kikærterne i blenderen.
Blend 30 sek. til kikærterneer helt findelte.
Tilsæt løg, hvidløg, persille, koriander, vand og bagepulver og blend i 10 sek.
Lad farsen hvile 30 min.
Rør alle ingredienserne til tomatsalsaen sammen og stil skålen til side.
Form en stor spsk af farsen til en kugle.
Det gøres nemmestmellem håndfladerne, samtidig presser man evt. overskydendevæde fra farsen.
Olien varmes op på en tykbundet pande.
Kuglerne steges i den varme olie 5 ad gangen, ca. 3-4 min i alt.
Lad dem dryppeaf på fedtsugende papir.