1 ½ kg lammebov
1 lammehals
2 lammehjerter
6 spsk havsalt
3 spsk sukker
2 småhvidkål
1 spsk tørret timian
2 kg store kartofler
6 gulerødder
8 løg
vand
peber
Lad evt. slagteren skære bov og hals ud i grove stykker.
Flæk hvidkålen og skær stokken fra. skær resten af kålen ud i tykke skiver.
Smør bov og hals ind i salt og sukker, læg kødet i et stort fad sammen med hvidkålen og lad det trække på køl i et par dage.
Skyl salt af.
Kartoflerne skures, gulerødderne skrabes og løgene skrælles.
Tag husets største gryde og pak den i lag med skiftevis kød, grønsager, timian, peber og kål. Dæk det med vand, sæt det over svag varme og lad det langsomt koge op.
Skum det og sæt stærk varme på en halv times tid.
Skru så ned til svag varme igen og lad det simre tre-fire timer.
Lammehjerterne kommes ved den sidste halvanden time.
Lad eventuelt slagteren istandgøre dem for dig, men han må ikke skære dem ud, de skal stadig være hele.
Retten har godt af at stå natten over på køl, for derefter at blive varmet op en times tid inden servering. suppen spises for sig, og kødet sidder man og gnaver med fingrene.
Server gerne med sennep, der er rørt op med stødt kommen.