600 g hellefiskfileter
½ tsk salt
peber
½ citron
1 spsk hakket, frisk estragon eller 1 tsk tørret
250 g champignoner
400 g ærter (frosne)
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
1,2 kg kartofler
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver (fx. i en food-processor). Læg kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen ved 175 º i ca. 30 minutter, til de næsten er møre.
Skær fileterne i stykker på ca. 6 cm. Læg dem oven på kartoffelskiverne, og drys med salt og peber. Pres saft af citronen, og hæld saften over fisken. Drys estragon over fisken, og sæt fadet i ovnen igen ved 175 º i ca. 30 minutter. Dæk fadet med et låg eller alufolie de sidste 15 minutter.
Skær champignoner i skiver. Hak hvidløget eller pres det gennem en hvidløgspresse. Svits hvidløget i olie i en mindre gryde. Sluk for gryden, og tilsæt citronsaften. Hæld den lune blanding over champignonerne. Lun herefter ærterne i gryden, og bland dem med champignonerne.
Servér den esdragondampede hellefisk med kartoffelskiver og marinerede champignoner og ærter til.