Dej:
300 g hvedemel
125 g smør
1 æg
ca. 1 dl koldt vand
½ tsk salt
Fyld:
300 g hakket flæskekød
400 g kyllingekød i tern
salt
2 tsk spidskommen
3 æggeblommer
salt og peber
stødt safran
Pensling:
sammenpisket æg
Dejen æltes ganske let og stilles køligt et par timer.
Flæskekød, æggeblommer og krydderier røres sammen. Kyllingekødet vendes forsigtigt i farsen. Stilles i køleskab.
Dejen deles i ¾ og ¼ (til Låg og evt. dekoration). Dejen udrulles i en cirkel (ca. 32 cm i diameter).
En springform (20 cm i diameter) eller ovnfast fad smøres med fedtstof. Formen beklædes med dejen, prikkes med en gaffel i bunden og på siderne. Forbag postejbunden ved 200°C i ca. 15 min.
Farsen kommes i formen, og låget Lægges over, presses let sammen i kanten med en gaffel.
Et kryds snittes midt i Låget, så dampen kan slippe ud under bagning.
Låget dekoreres evt. med dej og til sidst pensles med æg.
Bages ved 200ºC i ca. 45 min.