1 kg sprængt flæskeskank
1 ds saurkraut
1 syrligt æble
2-3 enebær
1 laurbærblad
2 nelliker
1 lille løg
2 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
Kog skanken i den gennemfugtede stegeso med vand der dækker, 1 time / 200ºC.
Tag den op og kom saurkraut i stegesoen.
Skræl æblet, fjern kærnehuset og snit halvdelen fint.
Anbring enebær, nelliker og laurbærblad i den ene halvdel af æblet og kom det hele i gryden.
Kom ca. 2 dl af kogevandet ved.
Skær løget småt ud og kom det i.
Lad retten småsnurre ved 200ºC i 1 ½ til 2 timer, til skanken er meget mør.
Jævn saurkrauten lidt med og kom evt. 1 spsk fedtstof i.
Fjern æblet med krydderierne.
Spis melede kartofler eller kartoffelmos til.