Logo

Dyreryg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1500 g dyreryg
salt
peber
1 tsk tør gul sennep
150 g koldt smør
3 dl æblemost
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 tsk hvedemel
evt. lidt ribsgele

Kødsiden på ryggen brunes af på en pande og gnides i gul sennep, salt og peber. Ryggen placeres i en bradepande med kødsiden opad, dækkes med afhøvlede kolde smørstykker og sættes i ovnen ved 200ºC. Efterhånden som smørret smelter afhøvles resten af smørret og lægges på.

Efter 20 min hældes æblemosten i bradepanden og stegen dryppes ofte med stegeskyen. Når kødet er mørt (ca. 45 min) tages ryggen ud og hviler i 20 min inden udskæring.

Skyen sies, indkoges med fløden og jævnes evt. med lidt hvedemel udrørt i fløde eller æblemost, smages til med salt, peber og evt. lidt ribsgele.

Skær filet’en hel fra ryggen og udskær den i skiver og læg dem tilbage på rygbenet. Serveres med små hele kogte kartofler ristet på panden i ½ olie ½ smør og drysset med paprika, salt og peber under stegningen

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.292 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her