8-900 g dyrefilet af rådyr, rensdyr, elg eller andet vildt
Marinade:
salt
peber
2 spsk hakkede løg
4 dl rødvin
75 g smør
Sauce:
1 lille gulerod i små terninger
1 finthakket løg
3 dl marinade
salt
peber
3-4 finthakkede eller knuste enebær
2 dl bouillon
jævning
1 stor spsk ribsgele
soja
Evt. hinder eller sener fjernes, og kødet lægges i den sammen piskede marinade 3-4 timer.
Tages op aftørres og brunes i en gryde i smør.
Småsteger under låg 20-25 min. alt efter tykkelse.
Til sauce brunes gulerodsterninger og løg i lidt smør, heri den siede marinade, krydderier og bouillon:
Koger småt i 15-20 min. saucen smages til med gele, krydderier og evt. soja, og saucen jævnes. Fileten skæres i skiver , kommes i saucen og varmes.
Server ris og grønsager til.
Husk:
Vil De have kødet helt gennemstegt, skal det stege lidt længere og stege tiden afhænger også af dyrets alder. Stik i kødet og mærk, om det er mørt.