16 flotte store snegle
hvidvin så det dækker sneglene
urterester (løg, gulerod, selleri og persillestilke)
2 hel sort peber
1 laurbærblad
4 skiver godt brød
2 tomater
2 spsk hakket persille/kørvel
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk olie eller smør
Salt og peber
2 spsk parmesanost
Sneglene skylles grundigt i vand, skift vandet ud 5-6 gange.
Vin og urterester samt peber og laurbær koges op.
Når bouillonen spilkoger tilsættes sneglene og pocheres møre under låg
i godt en time.
Afkøles i lagen.
Sneglene tages op og skæres over på langs.
Indmaden fjernes med spidsen af en lille kniv.
Det rene kød hakkes groft og krydderes med salt og peber.
Tomaterne hakkes groft ligeledes persillen.
Smør smeltes til lysebrunt, sneglene ristes let, der tilsættes persille og
tomat samt hvidløg.
Ristes et minut.
Fordeles på brødet, der er risten, og friskhøvlet parmesanost drysses
over med rund hånd.
Kan eventuelt gratineres under grillen eller med en lille hånd primus (kan
købes i byggemarkeder).
Serveres og skylles ned med store mængder god, tør, kølig hvidvin/rose
eller ung, let afkølet rødvin, eller ret enkelt en iskold øl
Tips: ADVARSEL: Alle nøgne snegles slim indeholder bakterier, og det kan derfor ikke anbefales at spise (ukogte) dræbersnegle!