4 store dobbelte dyrekoteletter
smør
salt
peber
evt. knuste enebær
3-4 tynde skiver bacon klippet i strimler
½ dl vand
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
salt
peber
Koteletterne takkes lidt i kanten og hurtigbrunes i smør sammen med strimler af baconskiver ne, krydres med salt, peber og knuste enebær, steger ca. 3-4 min. på hver side alt efter tykkelsen. Tages op på panden koger af med vand og vin samt piskefløden, smages til. Som tilbehør de små frosne kartoffelmoskugler, der blot skal varmes i smør og evt. pommes frites eller faste kogte pillede kartofler, rystet i smør og klippet persille.
Serveres med:
Kartoffelmoskugler, der kan købes frosne og blot varmes i smør, eller små persille kartofler: kogte faste kartofler der varmes i gyldent smør med klippet persille. Giv evt. også gele og syltede agurker eller asiestrimler til.