Snyd dig til smagen af friskpillede krebsehaler.
Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering efter optøning, men smager kedeligt.
Det gør krebsehaler fra frysedisken også, men her kan du nemt snyde dig til velsmag: langsom optøning og lang trækketid i saltvand med sukker og dild gør, at halerne (næsten) smager, som var de friskpillede.
Til 4-6 personer (frokost/forret):
450 g krebsehaler, optøs i køleskab, helst i en si, så væden kan dryppe af 1 liter vand, bringes i kog med 25 g havsalt, 20 g sukker og stilkene fra et stort bundt dild.
Lagen koges 2 minutter, afkøles, sis og blandes med klippet dild og krebsehaler, som nu trækker et døgn i køleskab.
Hæld lagen fra før servering, og giv salat og brød til.
Tips: Når du kommer hjem med dild, så kan du sætte buketten i et glas med lidt kogende vand i bunden, det dræber nemlig bakterierne i stilken.