Logo

Dildkrebs for alle os dovne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snyd dig til smagen af friskpillede krebsehaler.

Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering efter optøning, men smager kedeligt.
Det gør krebsehaler fra frysedisken også, men her kan du nemt snyde dig til velsmag: langsom optøning og lang trækketid i saltvand med sukker og dild gør, at halerne (næsten) smager, som var de friskpillede.
Til 4-6 personer (frokost/forret):

450 g krebsehaler, optøs i køleskab, helst i en si, så væden kan dryppe af 1 liter vand, bringes i kog med 25 g havsalt, 20 g sukker og stilkene fra et stort bundt dild.
Lagen koges 2 minutter, afkøles, sis og blandes med klippet dild og krebsehaler, som nu trækker et døgn i køleskab.
Hæld lagen fra før servering, og giv salat og brød til.

Tips: Når du kommer hjem med dild, så kan du sætte buketten i et glas med lidt kogende vand i bunden, det dræber nemlig bakterierne i stilken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her