1 ½ kg lammekød med ben
1 ½ tsk salt/1 l. kogende vand
1 tsk peberkorn
1 bundt dild
1 porre
1 gulerod
Grøntsager:
2 porrer
6 gulerødder
Sauce:
4 dl lammebouillon
2 spsk hvedemel
1-2 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 æggeblomme
½ dl fløde 13%
½ dl hakket dild
Kødet lægges i en gryde og dækkes med kogende vand.
Kog op og skum.
Tilsæt salt, peberkorn, dild, porre og gulerod.
Kog kødet under låg ved svag varme i 1-1 ½ time, til kødet er mørt.
Hold kødet varmt i noget af bouillonen.
Kog grønsagerne i resten af bouillon, og hold dem varme.
Bouillon bruges til saucen.
Jævn bouillonen med hvedemel og kog den igennem.
Smag til med citron og sukker.
Pisk æggeblommen sammen med fløde, og pisk det i bouillonen.
Dilden tilsættes.
Servér kødet i saucen med kartofler og grønsager.