Logo

Dansk rådyrfilet i timianpanade med appelsinglaseret abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og 2 slags selleri  (4 personer)
 
600 g ren rådyrfilet + afpuds
100 g rådyrsmåkød
50 g røget rådyrinderlår
½ l rødvin
½ l reduceret kalvesky (til vildtsky)
Saft af 2 appelsiner
4 tørrede abrikoser
50 gfoie gras
½ knoldselleri
3 dl fløde
Saft af 1 citron
Timianrasp (rasp og timianblade blendet sammen og sigtet)
1 bdt timian
1 æg
100 g smør
3 fed hvidløg
1 l solsikkeolie
Salt, peber
 
Laven vildtsauce på afpuds fra rådyret.
Skær det røgede inderlår i små tern og kog det mørt i rødvin sammen med en kvist timian og et fed hvidløg.
Køl af i rødvinen til køleskabstemperatur.
Laven soufflefars af småkød og bland med det rødvinskogte inderlår.
Smør soufflefarsen ud på et lag film i en kvadrat, så den kan dække rådyrfileten.
Krydr rådyrfileten med salt og peber og rul den ind i soufflefarsen.
Hold filmen stramt omkring rullen og pocher i vandbad i ca. 8 minutter.
Lad rullen hvile et lunt sted.
Skær sellerien i l cm tykke skiver, stik dem ud i passende størrelse og kog dem møre i saltet vand.
Steg selleriskiverne i lidt smør med timian lige inden servering.
Kom selleri resterne i sellerikogevandet og kog dem helt møre.
Reducer 1 dl fløde med en kvist timian og lidt hvidløg til cremet konsistens.
Blend selleri resterne med fløde­reduktionen og smag til med salt, peber og citronsaft samt 25 g brunet smør.
Anret pureen på de stegte selleriskiver og pynt med stegte timiankviste.
Fyld abrikoserne med et lille stykke foie gras og stil til side.
Reducer appelsinsaften til ¼ med lidt timian blade og pisk 1 spsk smør i den varme saft.
Glaser abrikoserne i saften lige inden servering.
Pisk ægget sammen med lidt vand, tag filmen af og vend rådyrrullen i lidt hvedemel, heref­ter i det sammenpiskede æg og til sidst i timian raspen.
Dybsteg rullen i den varme olie, til den er gylden og sprød.
Skær den ud i 4 medal­lioner og server straks sammen med den øvrige garniture.
Smag saucen til med lidt citronsaft, salt og peber og hæld lidt sauce på tallerkenen. Server straks.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her