500 g culottesteg hvor synligt fedt er fjernet
4 kartofler
1 løg
1 æg
100 g reven fedtfattig ost
1 tsk olivenolie
1 squash
1-2 persillerod
1 spsk akaciehonning eller ahornsirup
1 spsk æblecidereddike
havsalt og friskkværnet peber
brøndkarse
Stegen krydres med salt og peber og kan evt pensles med sennep, olie, akaciehonning eller ahornsirup.
Sættes herefter ind i en 225° varm ovn., som skrues ned på 180° efter 15 min.
Herefter steger den videre i yderligere 45-50 min.
Lad den trække i 15 min. under klæde på køkkenbordet inden servering. Culotten overhældes evt. med 1-2 dl vand under stegningen, hvis det bliver mørkt i bunden af fadet.
Kartoflerne rives og vrides i et viskestykke.
Blandes med fintskivede løg, æg, ost og steges på en god pande på begge sider eller i ovnen.
Skal have ca. 20 min. i alt på panden eller 25 min. ved 190° i ovnen. Persilleroden og squash renses og skæres i stænger og steges på panden i honning og eddike, og dryp evt. med god olie ved servering.