Logo

Creme caramel - 21 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karameltoppe eller creme caramel er en af de helt gamle klassikere, som har over­ levet i århundreder. Den er let og hurtig at lave, har en fløjlsblød konsistens og er manges ynglingsdessert. Til 8 personer
 
2 tsk olie til formene
2 dl sukker
4 spsk vand
3 spsk sukker (45 g)
½ liter minimælk
½ vaniljestang
2 æg + 2 æggeblommer
evt. mynte til pynt
 
Start med at lave et vandbad: Fyld et ovnfast fad halvt op med kogende vand og stil det i ovnen ved 125°C.
Smør derefter 8 små forme - kaffekopper eller lignende - med lidt olie.
Hæld 2 dl sukker og 4 spsk vand i en gryde og lad det karamellisere over jævn varme, til sukkeret er lysebrunt.
Pas på, at det ikke bliver mørkebrunt og bittert.
Derefter hældes l spsk af sukkermassen i hver af formene.
3 spsk sukker, mælk og vaniljemarven fra ½ vanilje stang koges op under omrøring, mens 2 hele æg og 2 ekstra æggeblommer kort piskes sammen i en skål med et piskeris.
Når mælken koger, hældes den under piskning ned til æggene i skålen, og piskningen fortsættes ca. 1 min., hvorefter massen hældes over karamelmassen i formene.
Formene bages i vandbadet, til de er let faste i konsistensen.
Det tager ca. 45 min.
Når formene er færdige, tages de ud og køler af til de er køleskabskolde - gerne til næste dag.
Ved serveringen vendes de ud på et tallerken og pyntes evt. med lidt mynte.
 
Tips: Ved tilberedningen er det vigtigt, at ovnen ikke kommer over 125°C, da cremen ellers vil hæve op som en æggekage.
Nogle gange kan det tage tid, inden cremen begynder at stivne, og man må da bevæbne sig med tålmodighed. Nogle gange med meget tålmodighed! Lad endelig være med at skrue op for varmen, da æggemassen med 100% sikkerhed vil stivne på et tidspunkt.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           3,4 g  21e%
Protein:        4,8g 13e%
Kulhydrat:    23,8g 66e%
Kostfiber:    0,0 g
Energiindho/d: 677 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her