Logo

Cornichons

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg små drueagurker (højst 4-5 cm lange)

saltlage:
1 lvand
200 g salt

eddikelage:
1 ½ l. lagereddike eller hvidvinseddike
20 sylteløg
4 fed hvidløg
2 tørrede chilipebre
1 bundt timian
½ fennikeltop eller ½ spsk tørret fennikel
4-5 kviste estragon
6 laurbærblade
konserveringsvæske.

Vask agurkerne nænsomt i koldt vand.
Kog saltlagen op og lad den blive helt kold.
Læg agurkerne i lagen og lad den stå til næste dag.
Pil sylteløgene. Hæld eddiken i en gryde, tilsæt alle krydderurterne og de pillede hvidløgsfed.

Det er klogt at holde pebre og hvidløg sammen i en lille gazepose, så er de nemmere at fjerne, hvis smagen bliver for kraftig

under lagringen.
Bring eddikelagen i kog.
Kog sylteløgene heri i 3 min.
Tag dem op. Vask og skold et sylteglas.
Tag agurkerne op af saltlagen og skyl dem i koldt vand.
Læg dem i glasset sammen med løgene.
Tag eddikelagen af varmen og tilsæt konserveringsvæske efter anvisninger på emballagen.
Hæld den varme eddikelage over agurkerne og luk straks glasset.

Tips: Lad agurkerne trække mindst 3 uger, før der spises af dem.
Dild kan erstatte frisk fennikeltop. Spis cornichons til kødpateer, kødretter og brug dem fx i hjemmelavet remoulade eller karrysalat. Holdbarhed: 6 måneder

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her