Logo

Confiterede artiskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artiskokken er en stængelplante, som, hvis den ikke plukkes, springer ud som en meget dekorativ blomst. Bladene og bunden siges at have en stimulerende effekt. Smagen er hen imod nødder og bagt squash og kan serveres som en selvstændig ret med tilhørende dressing til.  4 personer
 
Confit:
4 artiskokker
2 l olivenolie
1 helt hvidløg
½ bdt rosmarin
½ bdt timian
½ bdt salvie
 
Dressing:
2 spsk dijon sennep
1 tsk sennep
1 tsk sukker
Saften fra 1 citron
Evt. lidt honning
Olivenolie til emulsion
Salt og peber
 
Stilken fra artiskokkerne fjernes.
Bladene skæres af, men du skal skære artiskokken som en cirkel og start fra bunden.

Når alle bladene er skåret af fjernes hår og små lameller.
Artiskokbundene lægges op i olivenolien, som er tilsat krydderurter og hvidløg.
Dette confiterer langsomt ved svag varme i ca. 2 timer.
Bundene tages op og drypper af.
Kan bruges i salat, for sig selv, stegt og som puré.
Olien sigtes fri fra krydderurter og hvidløg, kan efterfølgende bruges til marinader og til stegning.
Hvis man ønsker at spise artiskokken som forret, kan den koges hel i ca. 40 minutter i saltet vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 812 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her