Når foråret er ved at forstumme, og forsommeren fornemmes i luften, er det tid til at nyde den forfinede sommerkål, hvis mildhed næsten minder om salatens.
Retten er sandsynligvis en af de letteste og hurtigste opskrifter, og den er i al sin enkelthed en god garniture. Den egner sig fortrinligt til alt lyst kød og til fiskeretter. 2 personer.
1 sommerkål
1 ½ dl vand
1 stjerneanis
1 citron
salt og dild
De yderste blade fjernes, og kålen flækkes i kvarter.
Lidt vand i bunden af en gryde bringes i kog sammen med 1 stjerneanis, et par skiver citron og lidt salt.
Når vandet koger, lægges kålen i gryden og dampes under låg i ca. 4 min., til den er mør.
Server kålen som garniture, evt. med hakket dild og citron.
Tips: Sommerkål er det samme som spidskål, men da kålen bliver grovere senere på året, opnås den bedste kvalitet i forsommeren.
I sensommeren er kålens hoved meget tungere og mere bastant og skal derfor ofte have den dobbelte kogetid for at blive mørt.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,6 g 9e%
Protein: 4,3 g 27e%
Kulhydrat: 10,4 g 65e%
Kostfiber: 3,9 g
Energiindhold: 273 kj