6 taco skaller
6 små tortilla pandekager (Gorditas)
Revet ost, helst mozzarella og cheddar
250-300 g hakket kød med lav fedt %
½-1 dl vand
Et kvart kinakål eller anden salat
2-3 tomater
1 hakket løg
1 stor el. 2 små peberfrugter
Krydderimix, færdig eller: hvidløg, paprika, cayennepeber og koriander.
Tacosauce eller salsa - guacamole og ostedip kan også tilføjes.
Dressing, fx Thousand Island eller hvidløg
Tænd ovnen (se temperaturen på pakken med tacoskaller).
Brun det hakkede kød med krydderierne.
Hæld lidt vand til og lav kødet stege i små 15 minutter.
Læg tortilla pandekagerne på stykke alufolie, der er stort nok til at kunne foldes henover dem igen.
Læg revet ost i et lag (alt efter smag) på pandekagerne.
Læg eventuelt madpapir eller bagepapir ovenpå, så osten ikke hænger fast i alufolien.
Pak pandekagerne ind og sæt dem i ovnen. Sæt tacoskallerne ind 5 min
efter (følg pakkens instrukser).
Mens de bliver færdige i ovnen - skæres grønsagerne i tern og strimler.
Tag skaller og pandekager ud og pak pandekagerne rundt om taco-skallerne, så den smeltede ost "klistrer" dem sammen.
Server dem, sammen med grønsagerne i hver sin skål, evt. lidt revet ost til fyld også, og salsa/taco sauce, dressing osv.
Fyld dem op sådan: evt. guacamole/ostedip, kød, evt. ost, salsa/taco sauce, grønsager, dressing
Tips: Slip for bøvlet med knækkende tacoskaller - fyld dem til randen.